ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ (Σταδιοδρομία)
Η Σοφία Ταμπούρη έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, με υποτροφία από το ΙΚΥ. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει διετή εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, ενώ έχει εκπαιδευθεί στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων επαγγελματικής αξιολόγησης.
Τα τελευταία χρόνια, εργάζεται ως Υπεύθυνη Λειτουργίας του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και προσανατολισμού σε εργαζομένους, φοιτητές και εφήβους. Έχει επίσης συνεργαστεί με το Κέντρο Έρευνας κα Αξιολόγησης στην Επαγγελματική Συμβουλευτική του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Ασχολείται ιδιαίτερα με τις δυσκολίες στη λήψη αποφάσεων σταδιοδρομίας και η συμβουλευτική της παρέμβαση εστιάζει στην ανάδειξη της μοναδικότητας του ατόμου, στην αξιοποίηση των προσωπικών του δυνάμεων και στην ανάληψη της προσωπικής ευθύνης.
Το 2015 είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στο πρόγραμμα IVLP του State Department μέσω της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, και με τον τρόπο αυτό να γνωρίσει τον τρόπο λειτουργίας και να αποκτήσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία των δομών επαγγελματικής συμβουλευτικής, κατάρτισης και δια βίου μάθησης στην Πολιτεία της Καλιφόρνια.
Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής της πορείας έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις σε Συνέδρια, έχει δημοσιεύσει εργασίες της και έχει συμμετάσχει στη συγγραφική ομάδα για την εκπόνηση εγχειριδίων και εκπαιδευτικού υλικού σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού στην εκπαίδευση. Αποτελεί επίσης ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας TeleCC.
ΣΥΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ
Η Βιολέττα Μουστακαλή έχει φοιτήσει στο Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Ιανουάριο του 2004 εργάζεται ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) όπου έχει συνεχή επιμόρφωση στον τομέα της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και προσανατολισμού σε αποφοίτους, φοιτητές και μαθητές Λυκείου. Παράλληλα, στις επαγγελματικές της δραστηριότητες είναι η Αγγλική γλώσσα, τόσο στον τομέα της διδασκαλίας όσο και της μετάφρασης. Επίσης έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις της στην περιοχή των μαθησιακών δυσκολιών και της δυσλεξίας.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας ως Σύμβουλος έχει συμμετάσχει στη συγγραφή οδηγών και εκπαιδευτικού υλικού σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και στη διοργάνωση κύκλων σεμιναρίων και εκδηλώσεων σχετικών με την προσωπική ανάπτυξη και σχεδιασμό επαγγελματικής πορείας από την εφηβική και ενήλικη ζωή. Αποτελεί επίσης ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας TeleCC.
ΣΥΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ
H Κατερίνα Καλλιαρίδου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ με MBA executive σε θέματα Human Resource Management και εργάζεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντονισμού Ακαδημαϊκών Μονάδων του Ιδρύματος και παράλληλα ηγείται και των 4 γραφείων Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου. Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής της πορείας έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε πολλές ημερίδες, εκδηλώσεις, συνέδρια σε συνεργασία με διάφορους φορείς, οργανισμούς και υπηρεσίες της Ελλάδος και του Εξωτερικού καθώς και με εργοδοτικούς φορείς και επιχειρήσεις.
Ως υπεύθυνη των γραφείων Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα πληροφόρησης για την αγορά εργασίας, χρήσης νέων τεχνολογιών (e-counselling,e-mentoring,e-coaching), διεξαγωγής έρευνας απορρόφησης αποφοίτων από την αγορά εργασίας και διερεύνησης του πληροφοριακού συστήματος της ΔΑΣΤΑ, ενημέρωσης της Βάσης Δεδομένων για μεταπτυχιακά και υποτροφίες, επανέκδοσης του έντυπου και ηλεκτρονικού Οδηγού Συμβουλευτικής, ενδυνάμωσης του συστήματος ανατροφοδότησης για την σταδιοδρομία των αποφοίτων, διεύρυνσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών ατομικής και ομαδικής Συμβουλευτικής, οργάνωσης εργαστηρίων επιχειρηματικότητας, ημερών Καρριέρας, ανάπτυξης υπηρεσιών καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, ενημέρωσης της ιστοσελίδας των γραφείων Διασύνδεσης και των κοινωνικών δικτύων (Facebook & Linkedin), δικτύωσης με φορείς προώθησης και απασχόλησης σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και ανάπτυξης μηχανισμών σύνδεσης με βάσεις δεδομένων που διαθέτουν πληροφορίες για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, νέων επαγγελμάτων, τάσεις της αγοράς εργασίας, προσφερόμενες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα διαχείρισης stress and Time Management, Διοίκησης Ολικής Ποιότητας, ενίσχυσης αυτογνωσίας και λήψης αποφάσεων, διοίκησης και επιμόρφωσης προσωπικού, στρατηγικές αναζήτησης εργασίας και απόκτησης νέων δεξιοτήτων, επιχειρησιακής επικοινωνίας, δημιουργία εταιρικής κουλτούρας, change management. Την ΄Ανοιξη του 2015 είχε την δυνατότητα να συμμετέχει στο IVLP του State Department που διοργάνωσε η Αμερικάνικη Πρεσβεία Αθηνών. Στα πλαίσια του προγράμματος της δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτεί πανεπιστήμια της California και να συνομιλήσει με εκπροσώπους των Career Offices και να ανταλλάξει τεχνογνωσία σε θέματα δομών, επαγγελματικής συμβουλευτικής, έρευνας και διασύνδεσης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
ΣΥΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ
Η Γεωργία Θεοδώρα Ιντζέ είναι Διεθνολόγος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στα Δικαιώματα του Ανθρώπου (University of Essex, UK) και έχει αποκτήσει πιστοποιητικό Διαπολιτισμικής Συμβουλευτικής από τον ΕΟΠΠΕΠ.
Κατά τα έτη 2011-2012, στα πλαίσια της εργασίας της στην ΑΡΣΙΣ, παρείχε υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, με σχεδιασμό και εφαρμογή εξατομικευμένου σχεδίου δράσης για κάθε ενδιαφερόμενο. Από το 2013 είναι Υπεύθυνη Πληροφόρησης και Επικοινωνίας του Europe Direct Xanthi, θέση από την οποία παρέχει πληροφορίες και συμβουλευτική σε θέματα κινητικότητας, σπουδών, αναγνώρισης πτυχίων και απασχόλησης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ασχολείται ιδιαίτερα με τα έγγραφα Europass, τη δικτυακή πύλη Eures και τη Euraxess για την κινητικότητα των ερευνητών.
Το 2015 είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στο πρόγραμμα IVLP του State Department μέσω της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, και με τον τρόπο αυτό να γνωρίσει τον τρόπο λειτουργίας και να αποκτήσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία των δομών επαγγελματικής συμβουλευτικής, κατάρτισης και δια βίου μάθησης στην Πολιτεία της Καλιφόρνια.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ (Επιχειρηματικότητα)
Ο Αλέξανδρος Κακούρης έχει σπουδάσει Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή στην Φυσική το 1997. Ακολούθησε επίσης σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (MSc, 2011) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο όπου εργάστηκε για ένα ακαδημαϊκό έτος. Ασχολήθηκε ερευνητικά τόσο με τη Φυσική όσο και με την Εκπαίδευση και την Επιχειρηματικότητα. Μέσα από τη δραστηριότητά του ως συντονιστής του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (2004-2013) ασχολήθηκε με θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας μετέπειτα στην εισαγωγή του μαθήματος "Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα" στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, το οποίο δίδαξε από το 2007 ως το 2013. Τον τελευταίο χρόνο διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Εκτός της διδακτικής του ενασχόλησης, παράγει πρωτότυπη έρευνα σε θέματα επιχειρηματικότητας συμμετέχοντας σε συνέδρια και δημοσιεύοντας μελέτες σε διεθνή περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται σε σύγχρονα εκπαιδευτικά ζητήματα και σε διδακτικές μεθοδολογίες που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία. Έχει δημοσιεύσει το βιβλίο "Εννοιολογικές προσεγγίσεις στην επιχειρηματικότητα καινοτομίας" (εκδόσεις Δίαυλος, 2010) και δύο διδακτικά εγχειρίδια για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης. Αποτελεί επίσης ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας TeleCC.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η Ευγενία Γραβάνη εργάζεται από το 2006 ως υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων και στη διοικητική υποστήριξη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Υποστηρίζει διοικητικά την τρέχουσα εφαρμογή της υπηρεσίας TeleCC.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο Δημήτριος Α. Γεωργακέλλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive M.Β.Α.). Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Σήμερα, διδάσκει συνολικά πέντε Προπτυχιακά Μαθήματα καθώς και αρκετά Μεταπτυχιακά. Προηγουμένως, εργάσθηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ενώ διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή εξωτερικός σύμβουλος επιχειρήσεων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ανάπτυξη Οικονομοτεχνικών Μελετών (Business Plans & Feasibility Studies), στη Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας, στη Διαχείριση Ενέργειας και Περιβάλλοντος και στην Επιχειρηματικότητα. Έχει πάνω από 70 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων ενώ είναι συν-συγγραφέας δύο Ακαδημαϊκών Συγγραμμάτων. Κάποιες από τις εργασίες του έχουν δημοσιευθεί στα έγκριτα Επιστημονικά Περιοδικά Journal of Cleaner Production, International Journal of Innovation and Technology Management, Technological Forecasting and Social Change, Marine Pollution Bulletin, Springer Lecture Notes in Artificial Intelligence, Transportation Research: Part D, Energy Economics, Information Systems Management κλπ. Έχει πλήθος ετεροναφορών (citations) ενώ είναι τόσο κριτής (reviewer) σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά όσο και μέλος σε Επιστημονικές Επιτροπές Συνεδρίων. Επίσης, διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος ή Μέλος της Ερευνητικής Ομάδας σε σημαντικό αριθμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ερευνητικών Έργων. Στο παρελθόν, υπήρξε δύο φορές μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιώς ενώ σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Ερευνών του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΠΠ).