news

TeleCC video

Ολοκληρώθηκε το βίντεο για την πιλοτική φάση του TeleCC που μόλις τελείωσε.Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι εργάστηκαν γι αυτό. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χρήστες gregsfak και MeLiNi οι οποίοι προσήλθαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς την ημέρα της βιντεοσκόπησης και το σκηνοθέτη μας κ. Σταμάτη Τσαρουχά για την όλη προσπάθεια.

Σχεδον στο τελος

Η πιλοτική αυτή εφαρμογή του TeleCC έφτασε σχεδόν στο τέλος της! Απομένει να αναρτήσουμε το τελικό βίντεο (σε μερικές ημέρες) και να συγγράψουμε μια τελική έκθεση (report). Θα σας κρατήσουμε ενήμερους από τον δικτυακό μας τόπο για τα τελικά πεπραγμένα και για το μέλλον της προσπάθειας αυτής.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι προσήλθαν στις συναντήσεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και μας προσέφεραν τα σχόλιά τους και τις εντυπώσεις τους. Οι δικές μας εντυπώσεις ήταν άριστες και μας δίνουν ελπίδες για το μέλλον! Ακολουθούν φωτογραφίες από τις δύο συναντήσεις.

ΗΜΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Την Παρασκευή 3/6 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και με τη βοήθεια του σκηνοθέτη κ. Σταμάτη Τσαρουχά βιντεοσκοπήσαμε αποσπάσματα για τη δημιουργία ενός μικρού βίντεο για την τρέχουσα φάση του TeleCC. Ευχαριστούμε του συμμετέχοντες κ.κ. MeLiNi και gregsfak οι οποίοι προσήλθαν και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους μαζί μας. Σύντομα το τελικό βίντεο θα είναι έτοιμο και θα σας το παρουσιάσουμε!

Συνεντευξη στην εκπομπη Διασυνδεθειτε

Την Παρασκευή 1/4/2016, δώσαμε συνέντευξη μέσω του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Ξάνθης 89,9 FM στην εκπομπή "Διασυνδεθείτε" που είναι πρωτοβουλία του Γραφείου Διασύνδεσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και συγκεκριμένα των κ.κ. Δημήτρη Τσιτσή και Δημήτρη Μπαρδακίδη (όπου συμμετέχει και η κ. Γεωργία Ιντζέ η οποία είναι μέλος της ομάδας μας). Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη αυτή στον επόμενο σύνδεσμο http://dasta.duth.gr/?q=node/667#.VwJdtkdK7qc

Εξελιξεις

Οι διαδικτυακές ομάδες διαλόγου TeleCC συνεχίζονται με ενθουσιασμό και με νέες ιδέες που προήλθαν από τους συμμετέχοντες. Μια από αυτές είναι η υιοθέτηση των Open Badges τα οποία είναι ένας μοντέρνος τρόπος πιστοποίησης δεξιοτήτων και γνώσεων οι οποίες λαμβάνονται από την άτυπη μάθηση. Τα Open Badges είναι σήματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρονικά βιογραφικά σημειώματα. Έχει επίσης δημιουργηθεί ειδικός χώρος όπου οι συμμετέχοντες αλληλοενημερώνονται για γεγονότα ενδιαφέροντος (ημερίδες, επιμορφωτικά προγράμματα, προκηρύξεις κλπ.).

Δραστηριοτητα ομαδων

Οι ομάδες διαλόγου TeleCC έχουν ξεκινήσει με εγγεγραμμένο το 2/3 περίπου των συμμετεχόντων. Η νέα αυτή προσέγγιση στην άτυπη μάθηση και τη συμβουλευτική βρίσκει απήχηση παρά τις όποιες αναμενόμενες δυσκολίες. Ενδεικτικά, στην εικόνα φαίνεται η συμμετοχή στις τέσσερις ομάδες που έχουν σχηματιστεί (δύο Σταδιοδρομίας και δύο Επιχειρηματικότητας) ως προς την πρώτη Δραστηριότητα που τέθηκε σε αυτές και στα πρώτα αιτήματα-θέματα ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων. Πρέπει να επισημάνουμε το υψηλό επίπεδο όσων συμμετέχουν και τη ζωντάνια τους στη διαδικτυακή επικοινωνία.

αποτελεσματα αιτησεων συμμετοχης

Είναι γεγονός ότι το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ τους αρχικούς υπολογισμούς μας για 100 άτομα συνολικά και για δύο τμήματα των 50 ατόμων. Λάβαμε εμπρόθεσμα (μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2016) 297 αιτήσεις συνολικά από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας! 108 αιτήσεις ήταν από άνδρες και 188 από γυναίκες.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που συμμετέχετε στο πρόγραμμα αυτό από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας. Ωστόσο, έχουμε λάβει μέχρι στιγμής σχεδόν τριπλάσιο αριθμό αιτήσεων από τις αρχικές προβλέψεις μας! Έτσι, αποφασίσαμε να κρατήσουμε "ανοιχτή" τη φόρμα εγγραφής μέχρι την Κυριακή 03/01/2016. Μετά από την ημερομηνία αυτή θα μπορείτε μόνο να μας αφήσετε τα στοιχεία σας για έναν επόμενο κύκλο TeleCC. Όσοι δηλώνετε συμμετοχή θα ενημερωθείτε από τη Δευτέρα 11/01/2016 προκειμένου να ξεκινήσουμε τη διαδικασία των ομάδων γύρω στις 18-19 Ιανουαρίου. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!

Προοδος εγγραφων

Μέχρι στιγμής έχουμε λάβει 77 αιτήσεις, 60% από γυναίκες, 52% για την ομάδα της Επιχειρηματικότητας. Ο ρυθμός αιτήσεων είναι αυξανόμενος γι' αυτό καλούμε τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν αίτηση το συντομότερο. Η γεωγραφική κατανομή των αιτήσεων φαίνεται στον επόμενο χάρτη (χάρτης εγγραφών - ενημερώνεται). Η φόρμα των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις αρχές τους νέου έτους. Ευχόμαστε σε όλους Καλές Γιορτές και ευτυχές το 2016. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!

Pages

Scholarly Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.